Παραμυθένια νερά, μαγικά τοπία!

Λένε ότι αληθινός παράδεισος είναι εκεί που χαμογελάει η ψυχή σου! Το νόημα αυτής της φράσης αντικατοπτρίζεται πλήρως στο νησί της Μήλου!

Είναι παγκοσμίως γνωστή για δύο λόγους. Τις εξωπραγματικά όμορφες παραλίες της που οφείλονται στην ηφαιστειογενή σύσταση της και στην Αφροδίτη της Μήλου, το αριστουργηματικό άγαλμα που βρέθηκε στο Κλήμα από έναν αγρότη και σήμερα εκτίθεται στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Η Μήλος δε θα αφήσει τον επισκέπτη της να πλήξει. Αφήστε για αργότερα τις προφανείς ομορφιές του νησιού και αναζητήστε τους πραγματικούς θησαυρούς του.

Αυτούς θα τους βρείτε στα μουσεία του νησιού - αρχαιολογικό, ναυτικό, μεταλλευτικό κ.α., στις διάσημες Κατακόμβες της Μήλου, τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και εξίσου αξιόλογες με τις κατακόμβες της Ρώμης και των Αγίων Τόπων, στο Αρχαίο Θέατρο, στο Ενετικό Κάστρο της Πλάκας, όπου θα μείνετε οπωσδήποτε μέχρι το ηλιοβασίλεμα και στα Θυωρυχεία που καθρεφτίζεται η μεταλλευτική ιστορία του τόπου. Οργανώστε εξορμήσεις στα χωριά και στους οικισμούς του νησιού, ξεκινώντας από την Πλάκα, την πρωτεύουσά του. Επισκεφθείτε τον Αδάμαντα και τα Πολλώνια, τα λιμάνια του νησιού, τη Ζεφυρία, την πρώτη πρωτεύουσα της Μήλου και τους παραδοσιακούς οικισμούς Κλήμα και Μαντράκια για να θαυμάσετε τα ¨σύρματα¨, τα χαρακτηριστικά δίπατα σπίτια των ψαράδων.

Και τώρα ήρθε η ώρα να ανακαλύψετε και να μαγευτείτε από τον πρώτο λόγο για τον οποίο πρέπει κάποιος να πάει έστω και μια φορά στη ζωή του στη Μήλο. Τις παραλίες της!

Επιβάλλεται να ξεκινήσετε από το Σαρακήνικο, την παραλία με το σεληνιακό τοπίο λόγω των λευκών ηφαιστειογενών βράχων. Άλλες παραλίες που αξίζουν την προσοχή και το χρόνο σας είναι το Τσιγκράδο, ένας μικρός κολπίσκος, το Κλέφτικο και η Συκιά που είναι προσβάσιμα μόνο δια θαλάσσης, ο Προβατάς με τα ρηχά νερά του και τη χρυσοκόκκινη άμμο, κατάλληλος για παιδιά, η Φυρίπλακα που χωρίζεται στα δύο από έναν τεράστιο βράχο, η Αχιβαδόλιμνη που προσφέρει ταυτόχρονα ηρεμία άλλα και έντονες στιγές στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και πόσες άλλες…!

Η Μήλος είναι ένα νησί που δε σου παραδίδεται. Σε προκαλεί να ανακαλύψεις κάθε της πτυχή και σε κερδίζει! Γι’ αυτό το λόγο μια επίσκεψη δε θα είναι ποτέ αρκετή…

Ταξιδέψτε με SeaSpeed Ferries

  • Ακτή Μιαούλη 5, ΤΚ 18535, Πειραιάς